Club Excursionista Jesús-María (Sección de PADRES)

Sant Pere d'Aüira (Comarca del Ripollès)

14 Abril 2012

Pulsa sobre la foto para verla ampliada

 

 

 

 

La Trobada Hotel Restaurant

Ripoll - Girona

 

 

Hora de sortida: 7:30 hores.
Hora de tornada: aprox. 19 hores
Menjars: Esmorzar de motxilla i dinar de restaurant.
Altitud màxima: Sant Pere d'Aüira 1100 m.

Longitud: 8.300 km aprox.
Modalitat: A peu.

Durada: 3:30 hores aprox.
Desnivell total de  pujada: 450 m.
Desnivell total de baixada: 420 m.
Finalitza al punt de partida (circular): No.

 

Itinerari a peu:

Campdevànol (730 m.), cementiri de Sant Cristòfol (815 m.), can Xandri (975 m.), carena de coll de la Batalla (1030 m.), coll de la Batalla (950 m.), Sant Pere d'Aüira (1100 m.), torrent de Sant Pere d'Aüira (950 m.), palanca de Rotllan (760 m.) i la Colònia Pernau (760 m.).

Descripció de l'excursió.

Sortirem de Campdevànol des de la plaça de l'Església. Per darrere de l'església de Sant Cristòfol anirem a creuar per sobre les vies del tren i aviat girarem a la dreta pel carrer Rager i després per carrer de la Teuleria fins a seguir una pista que en direcció nord ens farà sortir de la població.

Seguirem aquesta pista fins poc abans d'arribar a la Torre on farem un gir molt pronunciat a l'esquerra per una pista que ens portarà al cementiri de Sant Cristòfol, a partir d'aquest punt remuntarem la  carena de Puigcorver en direcció nord i els quintans de cal Xandri fins a cal Xandri, on l'itinerari fa un marcat gir a l'esquerra per anar a enfilar la carena de Coll de la Batalla. En el punt més alt de la carena deixarem a l'esquerra el puig de la Batalla i davallarem fins el coll de la Batalla. Passat el coll farem una pujada carenera fins a Sant Pere d'Aüira. Tot seguit farem un llarg camí de flanqueig per la vall del torrent de Sant Pere fins a un punt on emprendrem la davallada cap al torrent de Sant Pere d'Aüira i després cap a la colònia Rotllan. Creuarem el riu Fresser per la palanca de Rotllan i prendem la carretera N-152 que ens portarà a la colònia Pernau. 

 

 

Si tens alguna foto interessant d'aquestes excursions mana'ns-la i la inclourem a la pàgina.

subir        página principal

Fotos: Joan Visús