Club Excursionista Jesús-María (Sección de PADRES)

PARC D'OLÈRDOLA (Alt Penedès i Garraf)

13 Febrero 2010

Pulsa sobre la foto para verla ampliada

   

   

     

   

   

   

   

   

   

   

 

El Parc d'Olèrdola es troba situat als darrers contraforts del massís del Garraf, a la partió entre les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf. Aquest parc té una superfície de 608 ha, que integren part dels municipis d'Olèrdola (Alt Penedès) i Canyelles (Garraf).

El nucli principal ha estat un enclavament estratègic ocupat des de la prehistòria fins a l'època medieval. La ruta que us presentem es una invitació al repòs, la calma i la contemplació d'una muntanya plena d'històries.

L'itinerari (uns 7 km i 170 m de desnivell) té el punt de partida davant de la muralla romana del Conjunt Històric d'Olèrdola. Seguirem el tram del GR-92-3 que ens portarà pel mig d'una zona humida on l'alzinar presenta les seves espècies més característiques. Arribarem a la font de Fontanilles per una altra zona més oberta i lluminosa on hi trobem escassa vegetació arbrada ja que és una zona mol castigada pels incendis forestals. De seguida arribarem al fondo de la Seguera, un fondal tancat per cingleres calcàries imponents, plenes de balmes i coves utilitzades des de la prehistòria. Descobrirem elements d'interès patrimonial i natural com la masia de Can Castellví, forns de calç, barraques i bancals de vinya fins arribar novament al Conjunt Històric passant per les interessant ruïnes arqueològiques del Pla dels Albats (església i necròpolis alt medieval).

La ruta acabara amb la visita al Conjunt Històric d'Olèrdola, on tot passejant gaudirem de les restes arquitectòniques i arqueològiques de l'enclau (restes d'època ibèrica, romana i medieval, entre d'altres l'esglèsia de Sant Miquel i les tombes antropomorfes).

 Para ver el mapa de la zona pulsa aquí

Si tienes alguna foto interesante de estas excursiones mándanosla y la incluiremos en la página.

subir        página principal

Fotos: Reinaldo