Club Excursionista Jesús-María (Sección de PADRES)

SANTUARIO DE CABRERA

29 Marzo 2008

Pulsa sobre la foto para verla ampliada

 

   

 

 

 

 

 

Santuario de Santa María de Cabrera, con unas extraordinarias vistas. El edificio actual fue construido entre los años 1611 y 1641

Cantonigrós. Este pueblo es muy conocido porque cada año se celebra el Festival Internacional de Música.

La porta d'entrada al Collsacabra

El municipi de l’Esquirol-Santa Maria de Corcó és el camí natural o porta d’entrada al Collsacabra, tot i el creixement dels últims anys conserva racons de gran bellesa i a on es respira molta tranquil·litat. Es tracta d’un municipi molt extens format per quatre nuclis de població.

Sant Martí Sescorts, a la part més baixa del municipi, nucli molt petit al voltant de l’església, la majoria de població viu en cases de pagès.

L'Esquirol, el seu origen és situa a un antic hostal (de l’Esquirol)que estava situat just al costat del camí ral de Vic a Olot. El nom oficial és Santa Maria de Corcó, que prové d’una antiga església situada en una gran pairalia, que al fer-se petita va ser traslladada al nucli de l’Esquirol.

Cantonigròs, és el segon nucli més poblat del municipi, el seu origen és també, un antic hostal al camí ral de Vic a Olot, creat pel gascó Antoni Prat, també anomenat Toni Gros. Durant els anys que van del 1944 fins al 1968 si va celebrar una festa literària anomenada Concurs de poesia de Sant Roc de Cantonigròs i Festa Literària del Collsacabra, que va ser el certamen literari més important del país durant els primers temps de repressió del català. Actualment acull anualment un Festival internacional de Música i Dansa.

Sant Julià de Cabrera
, el conformen tot de cases aïllades, amb un minúscul nucli on hi ha una església romànica, la casa rectoral i una pairalia, des d’aquí surten nombrosos camins que pugen fins a l’ermita de Cabrera (1300 m.) i que val la pena fer.

Llocs d'interès

Para ver el mapa de la zona pulsa aquí

Si tienes alguna foto interesante de estas excursiones mándanosla y la incluiremos en la página.

subir        página principal

Fotos cedidas por: J. Castells, J. Visús y M. Torné