.Club Excursionista Jesús-María (Sección de PADRES)

Si pulsas con el ratón sobre la foto la verás ampliada

Excursión del día 12 octubre 2002

Llanars - Costabona - Setcases - Llanars

Carrilet

 

Nos deja el carrilet y continuamos a pié  

Vista del Costabona al fondo  Otra vista del Costabona

Una buena compañía en el camino  Vista al fondo de Vallter

Vista del pueblo de Setcases  Iglesia de Llanars

Un buen arroz para reponer fuerzas  Comida de hermandad   

VALL DE CAMPRODON

La Vall de Camprodon és una vall muntanyosa que forma part del Pirineu Oriental, dins la comarca del Ripollès. Limita amb les comarques franceses del Vallespir i el Conflent per un cantó i amb la comarca de la Garrotxa per l’altre. Els dos rius principals són el Ter i el Ritort, cada un alimentat per una infinitat de rieres i torrents.

Formen la vall sis pobles : Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars, Camprodon, Molló i Sant Pau de Segúries, a més de tota una sèrie de llogarrets i veïnats com ara Espinavell, Tregurà, La Ral, Feitús i Beget entre d’altres.

La Vall de Camprodon és una vall privilegiada pel que fa al clima i a l’aigua. I a les seves muntanyes s’hi pot practicar tota mena d’activitats: senderisme, esquí, equitació, golf, parapent, pesca, bicicleta de muntanya, etc ...

Un gran atractiu que ofereix la vall és la vessant gastronòmica, la Vall de Camprodon convida a menjar bé: la carn del seu bestiar, les truites dels seus rius, els bolets dels seus boscos, la caça i com no els embotits casolans.

Un altre aspecte no menys interessant és el gran nombre d'edificis romànics escampats per tots els racons de la Vall. No hi ha cap nucli de cases, per petit que sigui que no tingui la seva petita església, ermita o santuari, sense oblidar la Majestat de Beget o el Retaule de Sant Esteve de Llanars, dues peces úniques de l'escultura i la pintura del romànic conservades en el seu lloc d'origen.

Nom de la ruta: Costabona Durada: 4 hores

Explicació de la ruta: Aquesta és la ruta de més alçada del Carrilet i ofereix la possibilitat de donar la volta a la Vall de Camprodon, passant per pràcticament tots els pobles que la formen.

A Llanars agafem el carrilet, direcció Camprodon, Molló, Espinavell, aqui enfilem una pista forestal que ens porta fins a 2100m. El paisatge que ens envolta es característic de l'alta muntanya, prats de pastures verds i florits i baixa vegetació degut a les nevades de l'hivern.

Quan arribem vora el naixement del riu Ritort, ens aturem. Un paratge idíl.lic on bona part del bestiar de Molló passa l'estiu, esperant que tornin els freds de l'hivern per tornar als estables o per a ser protagonistes de la coneguda Tria dels Mulats d'Espinavell. En aquest punt estem al peu de la muntanya de Costabona de 2464 m. (els mes valens continuaran a peu, -2 hores 8 Km- per un GR, fins a Setcases)

Després d'haver passejat i gaudit d'aquest esplèndid paisatge, pugem al Carrilet i iniciem el descens per l'altre vessant de la muntanya, direcció Setcases, Vilallonga de Ter i finalment Llanars.

Si tienes alguna foto interesante de estas excursiones mándanosla y la incluiremos en la página.

subir        página principal

Fotos: R. Collado/M. Martín

Diseño página: S. Collado