Principal

Per gentilesa de freefind

Castell de l'Areny
Propera Excursió Enguany Imatges Quilometratge Castell de l'Areny Fulards Històric ANPPCM Webs d'interés Varis

Castell 2019
Castell 2018
Castell 2017
Castell 2016
Castell 2015
Castell 2014
Castell 2013
Castell 2012
Castell 2011
Castell 2004

 

INSCRIPCIONS COLÒNIES

CASTELL DE L'ARENY 2019Els campaments de Castell de l’Areny és una activitat que està organitzada pels monitors del Club Excursionista de Jesús Maria de Sant Gervasi. Aquestes colònies són realitzades per a nens entre 8 i 18 anys. Els nens entre 16 i 18 anys actuen com ajudants dels monitors. El grup de monitors està format per 16 components. Aquests són voluntaris que posseeixen la titulació oficial donada per la Generalitat de Catalunya de Monitors de lleure infantil i juvenil i normalment són antics alumnes de l’escola Jesús Maria de Sant Gervasi. Per coordinar aquest equip de monitors existeix un grup de 5 monitors més experimentats dels quals un o dos tenen el títol de Director de lleure infantil i Juvenil donat per la Generalitat de Catalunya.

En el Novembre de 1979 es va fundar el Club Excursionista Jesús Maria de Sant Gervasi. Aquest club va néixer amb l’objectiu de fomentar la convivència, la amistat, la entrega i el coneixement de la natura. Aquell mateix estiu es van començar les colònies del Castell de l’Areny. Aquestes colònies van ser creades i portades pels pares de l’escola que assistien al Club Excursionista.

Actualment es segueixen fent les excursions mensuals del Club Excursionista i les colònies del Castell de l’Areny per l’estiu. Els campaments comencen el primer dijous de juliol i duren 11 dies (fins diumenge).

Aquestes colònies son una mica atípiques perquè l’objectiu prioritari és el de formar als nens en una sèrie de valors. No és només passar-ho bé, que evidentment també s’aconsegueix, sinó que aprenguin de forma viscuda una sèrie de valors:

• Interrelació: En primer lloc, els grups de nens (patrulles) no estan formats per cursos, sinó que a diferència d’altres colònies estan formats amb edats barrejades. Així s’intenta fomentar el coneixement de nens d’altres cursos, la interrelació, que els grans ajudin als petits, que els petits tinguin dins de la patrulla unes relacions diferents, etc...


• Austeritat: Un altre valor important és l’austeritat. Evidentment no hi ha TV (i la veritat és que amb 11 dies no la troben a faltar), allà hi ha un restaurant però no poden comprar res... s’intenta així donar el màxim d’importància a la relació i el mínim d’importància al consum, s’intenta afavorir al màxim el fet de gaudir de la natura, i sovint s’adonen que necessiten poques coses per gaudir i ser feliços.


• Entrega: El fet de que els nens captin de forma vivencial com els monitors gaudeixen amb ells i entreguin el seu temps sense rebre res a canvi més que el fet de veure’ls gaudir. I per molts monitors la principal motivació per ser-ho és el que va viure i aprendre quan ell era petit i altres ho feien per ell.


• Tenir cura de les seves coses: El fet de tenir que rentar-se la roba, endreçar l’habitació, tenir arreglades les seves coses, els estris de neteja personal, el fet d’arreglar-se el sac de dormir... tot això que els fa espavilar i anar madurant a poc a poc.


• Vida de patrulla: Cada dia tenen també una estona de vida de patrulla on els monitors preparen dinàmiques de grup i jocs per cohesionar el grup entre sí i afavorir aquestes relacions internes.


• Diferents valors cada dia: Cada dia apart del tema, que és diferent cada any, es treballa un valor i s’intenta que cada activitat, cada ginkama o joc que es faci estigui relacionat amb el valor que es treballa. Per exemple: l’esforç, l’alegria, la creativitat, la sinceritat,...

 

Horari Diari:
08:00 Llevar-se          16:00 Tallers
08:30 Gimnàstica         17:30 Vida de Patrulla
08:50 Pregària Matí      19:00 Temps Lliure
09:00 Esmorzar           20:00 Sopar
10:00 Esports/Jocs       21:30 Joc de nit
12:30 Piscina            23:00 Pregària Nocturna
14:00 Dinar              23:15 Bona nit
15:00 Temps Lliure

 


Material a portar:
 

Higiene personal:
     Una bossa amb:
          Sabó
          Pinta
          Raspall i pasta de dents
          Tovallola petita
          Tovallola de dutxa
          Esponja
          Barra de cacau per als llavis

Per rentar la roba:
     Sabó o detergent biodegradable
     Pinces de la roba
     Bossa per la roba bruta (2)

Vestuari:
     6-7 mudes
     4-5 pantalons curts
     1-2 pantalons llargs (lleugers)
     6 samarretes
     Mocadors
     Mitjons prims i gruixuts
     Anorac o jersei gruixut
     Botes o xiruques
     Bambes
     Gorra

Per a dormir:
     Pijama
     Sac de dormir
     Llençol per a sota del sac
     Funda per al coixí de dormir
     Aïllant per l’acampada

Per a la piscina:
     Tovallola de bany
     Banyador
     Crema solar
     Sandàlies de goma (cordades)

Per a la muntanya:
     Cantimplora
     Motxilla petita
     Capelina

Altres utensilis:
     Jocs de taula
     Llapis (negre i de colors)
     Bolígraf, goma d’esborrar
     Llanterna
     Guitarra (qui en tingui)

 ¿Vols ser Subjefe de Castell de l’Areny? (normes vigents des de Octubre 2012).
 

Si ets alumne de 4rt ESO o 1r o 2n de batxillerat i vols ser Subjefe de Castell de l’Areny, és necessari que assisteixis a dues excursions del Club i a la sortida de casa de colònies o a la acampada. Així t’aniràs formant com a monitor, els petits t’aniran coneixent i les colònies seran una continuació d’aquest punt de referència que tu seràs per a ells. La feina que en les sortides vagis fent amb ells, engrescant-los en el gust per la natura, la companyia, el caminar junts, etc., tindrà una bonica cloenda cada any en el Castell. Aquest recorregut junts valdrà la pena, ja ho veuràs.
 

 

Enviar correo electrónico a C.E.J.M. Alumnes con preguntas o comentarios sobre este sitio Web.